Receptinformatie
Bloemkool is allang niet meer stoffig en saai. Vervang je rijst eens door deze vitamine C-bom. Veel gezonder en bijzonder lekker. Je zult versteld staan!
Voorbereiding
Snijd de wortel in kleine blokjes.
Snijd de bloemkool in grove stukken en stop het in een keukenmachine.
Maal de bloemkool totdat het de grootte van rijstkorrels begint te krijgen.
Pel en snipper de ui.
Pers de knoflook.
Snijd de lente-ui in dunne ringen en hak de pinda’s in grove stukken.
Koken
Verwarm de helft van de zonnebloemolie in een pan.
Voeg de eieren toe en roerbak deze. Breng op smaak met peper en zout.
Wanneer de eieren gaar zijn, haal je ze uit de pan en zet je ze apart.
Voeg de rest van de zonnebloemolie toe aan de pan en bak de ui en wortel ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg nu ook de knoflook en de bloemkoolrijst toe en bak nog eens 5 minuten.
Voeg op het eind ook de erwtjes toe en roer nog even goed door.
Doe de eieren weer terug in de pan en voeg de sesamolie, sojasaus en ketchup toe. Laat dit nog 2-3 minuten opwarmen en roer goed door.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Serveer met de lente-ui en gehakte pinda’s.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.