Receptinformatie
Bloemkool typisch Hollands? Introduceer wat Midden-Oosterse invloeden op je bord! Met kikkererwten, tahin, Turks brood en jawel: bloemkool. Dat wordt 100% genieten.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een kom samen met de kikkererwten.
Voeg hier de zonnebloemolie en de gemalen komijn aan toe en meng dit goed. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de peterselie en koriander fijn.
Pers de knoflook.
Rooster het sesamzaad.
Koken
Verdeel de bloemkool en kikkererwten op een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster 20-25 minuten tot de bloemkool geschroeid en gaar is.
Maak ondertussen de tahindressing: meng de tahin met water, citroensap, knoflook en zout. Het sausje mag best wel dun zijn.
Haal de bloemkool en kikkererwten uit de oven en verdeel de tahindressing erover.
Meng de groente met peterselie, koriander en geroosterde sesamzaadjes.
Serveren
Serveer met Turks brood.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.