Receptinformatie
Deze zelfgemaakte kikkererwtenpasta is niet alleen lekkerder dan de hummus die jij normaal kent, met z’n vrolijke kleurtje maakt het ‘m ook nog eens extra leuk om op tafel te zetten!
Voorbereiding
Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan en snijd de biet in blokjes.
Snijd een teentje knoflook fijn en knijp een citroen uit in een schaaltje.
Koken
Doe de kikkererwten in een blender of keukenmachine.
Voeg de biet, knoflook, tahin, citroensap, peper en zout toe en laat de keukenmachine draaien tot je een dikke en zachte crème hebt.
Serveren
Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Superlekker om op een borrelplank te serveren met geroosterde groente en mini wortelburgers!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.