Receptinformatie
Carpaccio... Maar dan van bietjes! Heerlijk met geitenkaas en leuk om te maken. Ook nog eens in een handomdraai op tafel.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C. Doe de goed schoongeboende bietjes in een ovenschaal, dek het af met aluminiumfolie. Pof de bietjes in ± 45 minuten gaar in de warme oven. Verwijder het velletje en laat ze door en door afkoelen.
Koken
Verdeel de sla over de borden, snijd de bietjes in dunne plakjes met behulp van een mandoline of dunschiller. Doe ze in een schaal.
Snijd het sjalotje heel fijn. Rasp 2 cm van de verse gember doe dit samen met de sjalot in een afsluitbare pot, voeg de olie, azijn en versgemalen peper en zout toe. Sluit de pot en schud tot een homogene dressing. Schenk dit over de bietjes en schep alles goed door.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin.
Serveren
Leg de bietenplakjes dakpansgewijs in een cirkel op de sla op 4 borden, verkruimel er de geitenkaas over en strooi hier tenslotte de geroosterde amandelen over.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.