stomen

Bietbrownies

Ook lekker met pure chocolade

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

De lekkerste én gezonde brownies maak je zo. En wat ze niet hoeven te weten is dat ze bommetje vol bieten zitten, want proeven doe je het in ieder geval niet!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een brownievorm of een bakvorm van 20x20 centimeter met bakpapier en vet dit in.

Koken

Smelt de chocolade au bain-marie (in een kommetje op een pannetje heet water).

Pureer de bieten. Roer het vanille-extract door de bietenpuree.

Klop de eieren. Meng de basterdsuiker door het ei en klop licht schuimig. Roer de chocolade en de bietenpuree door het eimengsel.

Zeef het bakmeel en het cacaopoeder boven de mengkom en meng de droge ingrediënten met de natte.

Giet het beslag in de bakvorm. Bak 35-45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat minimaal een half uur afkoelen.

Serveren

Haal de cake voorzichtig uit de vorm en snijd er 12 brownies uit.

Garneer met bijvoorbeeld een beetje slagroom, framboos en hagelslag. Of eet ze lekker zo op!