Receptinformatie
De lekkerste én gezonde brownies maak je zo. En wat ze niet hoeven te weten is dat ze bommetje vol bieten zitten, want proeven doe je het in ieder geval niet!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed een brownievorm of een bakvorm van 20x20 centimeter met bakpapier en vet dit in.
Koken
Smelt de chocolade au bain-marie (in een kommetje op een pannetje heet water).
Pureer de bieten. Roer het vanille-extract door de bietenpuree.
Klop de eieren. Meng de basterdsuiker door het ei en klop licht schuimig. Roer de chocolade en de bietenpuree door het eimengsel.
Zeef het bakmeel en het cacaopoeder boven de mengkom en meng de droge ingrediënten met de natte.
Giet het beslag in de bakvorm. Bak 35-45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat minimaal een half uur afkoelen.
Serveren
Haal de cake voorzichtig uit de vorm en snijd er 12 brownies uit.
Garneer met bijvoorbeeld een beetje slagroom, framboos en hagelslag. Of eet ze lekker zo op!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.