Receptinformatie
Voorbereiding
Los de poedersuiker op in 4 eetlepels water.
Koken
Breng het poedersuiker en watermengsel in een pannetje aan de kook.
Houd een handje rode bessen apart voor de garnering, de rest van de bessen doe je erbij in het pannetje.
Breng dit nogmaals aan de kook en haal erna het pannetje van het vuur. Zeef de sap en bewaar de bessen.
Doe de rode wijnazijn en de rodebessengelei in een pan en breng dit aan de kook.
Laat het mengsel zachtjes inkoken tot een lichte siroop. Hieraan voeg je de creme de cassis, de glace en het sap van de vruchten van de vorige stap toe.
Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Ondertussen verwijder je regelmatig het schuim dat op het mengsel ontstaat.
Hierna zeef je de saus en giet hem terug in de pan. Geleidelijk voeg je stukjes boter aan de saus toe, zodat deze gaat binden. De bessen van de eerste stap voeg je aan dit mengsel toe en verwam je nog even mee.
Serveren
Schenk de saus vlak voor het serveren over het vlees en voeg het handje rode bessen dat je bewaard hebt toe als garnering.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.