Receptinformatie
Voorbereiding
Was de preiringen en laat ze goed uitlekken.
Koken
Verhit de boter en voeg de plakjes aardappel, ui en prei toe. Roer goed, zodat de groenten goed door de boter omhuld worden. Dek de pan af enlaat de groenten een minuut of 10 zachtjes garen, maar niet bruin worden.
Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep doorkoken tot de groenten beetgaar zijn. Te gare groenten verliezen hun smaak.
Roer de eidooiers los met de room. Voeg dit mengsel op het laatst, van het vuur af, toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveren
Garneer met in ringen gesneden lente-ui.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.