Receptinformatie
Voorbereiding
Schil de asperges met een dunschiller 2 x rondom. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af.
Bewaar de schillen en de uiteinden van de asperges voor het maken van een aspergebouillon.
Koken
Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water met zout aan de kook, leg de geschilde asperges erin (ze moeten onder water liggen) en kook ze 10 minuten.
Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 -15 minuten in het hete water staan, ze zijn dan pas gaar! Kook intussen de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar.
Kook de eieren in kokend water halfzacht in ongeveer 7-8 minuten. Pel ze en snijd ze fijn.
Haal de ham plakjes los van elkaar.
Smelt de boter op een laag vuur, deze mag niet bruin worden. Haal de asperges uit de pan, laat ze iets uitlekken en leg ze op een voorverwarmde schaal, verdeel het ei en de ham erover. Schenk tenslotte de gesmolten boter eromheen.
Serveren
TIP: serveer met de gekookte krieltjes, peper en nootmuskaat.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.