Receptinformatie
Ga jij stoofpeertjes maken? Met dit basisrecept zit je goed! Stoofpeertjes horen natuurlijk bij de decembermaand. Je moet er alleen wel wat tijd voor vrijmaken. Maak ze overdag, en je kunt er tijdens het kerstdiner met de hele familie van smullen!
Voorbereiding
Was de citroen, schil deze dun en pers de citroen uit. Schil de peren; laat de kleine stoofperen heel, halveer de grote en verwijder de klokhuizen.
Koken
Breng een pan met 200 ml water en de rode wijn (of bessensap) aan de kook.
Voeg de peren, citroenschil, 2 eetlepels citroensap, het kaneelstokje en de suiker toe.
Laat de peren ca. 2 uur afgedekt op zacht vuur in het kookvocht garen.
Haal de stoofpeertjes met een schuimspaan uit de pan, verwijder het kaneelstokje en de citroenschil.
Los in een kopje het aardappelmeel op in 4 eetlepels water en bindt hiermee het kookvocht.
Serveren
Schenk het kookvocht over de stoofpeertjes en serveer deze, naar keuze, warm of koud bij vlees, kip, vla of pudding.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.