Receptinformatie
De lekkerste spruiten maak je heel gemakkelijk zelf met dit basisrecept.
Voorbereiding
Maak de spuitjes schoon en was ze.
Breng in de pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. (In tegenstelling tot alle andere groente blijft de vitamine C in de spruitjes beter bewaard als ze in ruim water worden gekookt i.p.v. in een bodempje water.)
Koken
Voeg wat zout toe en kook de spruitjes in 7-12 minuten gaar, afhankelijk van de grootte.
Giet de groente af, schud het klontje boter erdoor.
Serveren
Strooi er naar smaak nootmuskaat en geschaafde amandel over en serveer in een schaaltje.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.