Receptinformatie
Dit bananenbrood wordt je nieuwe favoriet! Lekker als ontbijt, of tussendoortje, eigenlijk gewoon altijd... Vries hem in, dan kan je er de hele week nog van genieten.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik met een inhoud van 1 liter in met 1 eetlepel roomboter en bestuif de binnenkanten met 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel. Klop het overtollige bakmeel voorzichtig uit het blik.
Pel de bananen en pureer ze grof.
Klop de boter zacht en voeg 1 ei toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei helemaal door de boter is opgenomen.
Schep het bakmeel, de bananenpuree, de honing en de blauwe bessen door het eiermengsel en roer tot een samenhangende massa.
Doe het mengsel over in het cakeblik.
Koken
Bak het bananenbrood in 40 minuten bruin en gaar. Controleer of het brood gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Als deze schoon is en er geen deeg aanhangt, dan is het brood gaar.
Serveren
Leg een plank op de cakevorm en keer deze zodat het brood uit de vorm komt. Snijd er (12) dikke plakken van.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.