stomen

Bananenbrood met blauwe bessen

Ook lekker met rood fruit!

Receptinformatie

Gebak
12 personen
Bijgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Dit bananenbrood wordt je nieuwe favoriet! Lekker als ontbijt, of tussendoortje, eigenlijk gewoon altijd... Vries hem in, dan kan je er de hele week nog van genieten.

Voorbereiding

Koken

Serveren

zomerfruit Zomerfruit all day long: van op een stokje tot in een glas!
blueberry raspberry

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik met een inhoud van 1 liter in met 1 eetlepel roomboter en bestuif de binnenkanten met 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel. Klop het overtollige bakmeel voorzichtig uit het blik.

Pel de bananen en pureer ze grof.

Klop de boter zacht en voeg 1 ei toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei helemaal door de boter is opgenomen.

Schep het bakmeel, de bananenpuree, de honing en de blauwe bessen door het eiermengsel en roer tot een samenhangende massa.

Doe het mengsel over in het cakeblik.

Koken

Bak het bananenbrood in 40 minuten bruin en gaar. Controleer of het brood gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Als deze schoon is en er geen deeg aanhangt, dan is het brood gaar.

Serveren

Leg een plank op de cakevorm en keer deze zodat het brood uit de vorm komt. Snijd er (12) dikke plakken van.