Receptinformatie
Voorbereiding
Leg de aubergines en de bol knoflook tussen de kolen op de barbecue en draai ze regelmatig om tot ze aan alle kanten goed gaar en zwart geblakerd zijn.
Afhankelijk van de hitte van de kolen zal dit zo'n half uur duren.
Haal de aubergines en knoflook uit de kolen en snijd de aubergines open.
Schraap het zachte vlees eruit en schep het op een grote snijplank.
Knijp 3 teentjes knoflook uit en voeg dit toe aan de aubergine.
Snijd alles heel fijn tot je een puree krijgt (mag ook in een keukenmachine).
Voeg het sap van een citroen, twee lepels tahin en zout en peper (naar smaak) toe.
Serveren
Serveer de baba ganoush in een schaal en maak top het af met wat olijfolie en verse peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.