Receptinformatie
Baba Ganoush is een groentedip gemaakt van gegrilde aubergine en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. De dip is gezond en makkelijk te bereiden én vegetarisch!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220˚C of zet de grill aan (kan ook op de BBQ).
Koken
Prik de aubergines rondom in met een vork en leg ze dan op het rooster in de hete oven gedurende ± 45 minuten tot ze rimpelig, zacht en bijna zwart zijn of onder de hete grill tot ze zwart geblakerd zijn.
Pel dan de schil van de aubergines, let op is erg heet!! Leg het vruchtvlees in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe er een eetlepel citroensap bij dit gaat verkleuren tegen. Rasp de schil van 1 goed schoongeboende citroen en pers de citroenen dan verder uit.
Klop in een kom de tahin, komijn en heel fijngehakte of gepureerde knoflook met het citroensap en meng de auberginepuree er samen met wat zout door, meng het geheel goed. Breng het eventueel verder op smaak met nog wat versgemalen peper en zout. Spreid de auberginepuree uit over een schaal en schenk er tenslotte de olijfolie op en garneer met fijngehakte peterselie en citroenrasp.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.