Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de speklappen in repen.
Koken
Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak de spekreepjes in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Voeg het Chinees 5-kruidenpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Roer de sojasaus, ketjap manis en de honing erdoor en breng aan de kook. Laat in circa 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.
Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder, indien nodig, de harde draden van de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/sugar-snaps">sugars snaps </a>en kook de sugar snaps in circa 3 minuten beetgaar. Giet de sugar snaps af en spoel ze koud. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/radijs">radijsjes</a> in vieren. Meng in een grote kom de mihoen, sugar snaps, radijsjes, pinda’s en de sesamolie met elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de mihoensalade over borden. Schep de Aziatische spekreepjes over de mihoensalade en lepel de saus erover.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.