Receptinformatie
Gazpacho is een traditionele Spaanse koude soep. Deze gazpacho met tomaat, avocado, paprika, limoen en komkommer maak je lekker zelf! Een heerlijk recept voor op een zomerse dag.
Voorbereiding
Schil de avocado's , verwijder de pit en doe het vruchtvlees in de kom van de foodprocessor of in een mengkom.
Voeg de rasp en het sap van de limoenen en de groentebouillon toe en pureer de massa met de staafmixer of met een garde. Doe de massa over in een andere kom.
Ontvel de tomaten, halveer ze, verwijder zaad en vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de komkommer, halveer deze, verwijder zaad en vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Koken
Houd wat tomaat en komkommer achter voor de garnering en doe de rest in de kom van de foodprocessor of in de mengkom. Voeg de schoongemaakte paprika's, knoflook en peper toe en pureer alles.
Meng het tomatenpaprikamengsel goed door de avocadopuree en zet dit, afgedekt, minimaal één uur, weg in de koelkast.
Serveren
Serveer de avocado gazpacho in gekoelde soepkommen, gegarneerd met achtergehouden tomaat- en komkommerblokjes en bieslook.
Tip: Doe er (Spaanse) stokbroodjes met olijfolie bij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.