stomen

Aubergine mini pizza’s

Receptinformatie

Pizza
4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Mini aubergine pizza's van de barbecue zijn ideaal fingerfood. Lekker met mozzarella, tomaat en basilicum, maar je kunt ze natuurlijk beleggen zoals jij wil.

Koken

Koken

Snijd de aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

Bestrijk de aubergine plakjes aan één kant met olijfolie en bestrooi met zout, peper en de pizzakruiden.

Gril de aubergine plakjes gedurende 5-7 minuten met de ingesmeerde kant naar beneden, totdat ze zacht beginnen te worden en mooie grilstrepen hebben.

Haal de aubergine van de barbecue, besmeer de andere kant nu met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Draai om en beleg de gegrilde kant van de aubergine plakjes met plakjes cherry tomaatjes, mozzarella en eventueel wat extra pizzakruiden.

Laat de mini pizza's nog 5-7 minuten op de barbecue staan, tot de mozzarella gesmolten is. Haal de aubergine mini pizza's van de barbecue en garneer met verse basilicum.

Serveer warm en geniet!