Receptinformatie
Mini aubergine pizza's van de barbecue zijn ideaal fingerfood. Lekker met mozzarella, tomaat en basilicum, maar je kunt ze natuurlijk beleggen zoals jij wil.
Koken
Snijd de aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Bestrijk de aubergine plakjes aan één kant met olijfolie en bestrooi met zout, peper en de pizzakruiden.
Gril de aubergine plakjes gedurende 5-7 minuten met de ingesmeerde kant naar beneden, totdat ze zacht beginnen te worden en mooie grilstrepen hebben.
Haal de aubergine van de barbecue, besmeer de andere kant nu met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Draai om en beleg de gegrilde kant van de aubergine plakjes met plakjes cherry tomaatjes, mozzarella en eventueel wat extra pizzakruiden.
Laat de mini pizza's nog 5-7 minuten op de barbecue staan, tot de mozzarella gesmolten is. Haal de aubergine mini pizza's van de barbecue en garneer met verse basilicum.
Serveer warm en geniet!

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.