Receptinformatie
Deze ‘koekjes’ zien er leuk uit op je bord en smaken lekker zoet door de maïs. Je zou bijna vergeten dat ze vol met groenten zitten! Een lekker bij- of lunchgerecht.
Voorbereiding
Was en snijd de aubergine in kleine stukjes.
Snijd de lente-ui in ringetjes.
Maak een glad beslag door het bakmeel, de melk, het ei en een snuf zout te mengen met een garde (of mixer).
Koken
Bak de auberginestukjes even kort aan. Breng op smaak met peper en zout. Laat even afkoelen.
Roer de maïskorrels, de lente-ui en de aubergine door het beslag.
Verwarm wat olie in een pan. Schep 2 of 3 (4 als je een grote pan hebt) porties van het beslag hierin en bak 2-3 minuten per kant.
Je maakt in totaal 8 koekjes op deze manier.
Houd de koekjes die al klaar zijn warm onder aluminiumfolie.
Serveren
Serveer twee aubergine-maïskoekjes per persoon.
Lekker bij een Mexicaanse maaltijd, maar ook met een lekker stukje vis, een groene salade en een aardappeltje.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.