Receptinformatie
Voorbereiding
Kook de helft van de asperges beetgaar en bewaar 200 ml van het kookvocht.
Snijd de (afgekoelde) gekookte en rauwe asperges in blokjes. Houd ze wel apart van elkaar.
Snijd de sjalot en de knoflook fijn.
Koken
Smelt de boter in een pan en voeg hier zodra deze gesmolten is de sjalot aan toe.
Voeg ook de bloem toe en roer goed met een garde.
Zodra de bloem naar koekjes begint te ruiken voeg je in twee keer de melk toe, terwijl je goed blijft roeren.
Voeg ook het kookvocht toe en blijf roeren.
Haal de pan van het vuur, voeg de (geweekte) gelatine en het blokje (verkruimelde) bouillon toe en roer het erdoorheen.
Voeg als laatste de nootmuskaat, peterselie, knoflook, peper, zout en de helft van de aspergeblokjes toe.
Bak de rauwe asperges in een pan met wat zout, tot deze bruin worden. Voeg ook dit weer toe aan je kroketvulling en laat het ongeveer 2 uur op een plaat afkoelen in de koelkast.
Maak van de afgekoelde vulling 6 gelijke "pillen" en paneer deze. Dit doe je door ze eerst door de bloem, dan het eiwit en daarna het paneermeel te rollen. Dit doe je twee keer. Zijn ze veel groter dan de kroketten die je gewend bent? Maar er dan meer "pillen" van.
Warm de frituurpan voor op 175 graden en frituren maar! Je kroketten zijn klaar wanneer ze drijven.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.