Receptinformatie
Dit recept met witte asperges is makkelijk om mee te nemen. Dat maakt deze aspergecake met zalm en ei topping ideaal voor in de picknickmand! Geniet van dit heerlijke lente recept!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de asperges en snijd de onderkant eraf. Doe de asperges in een ruime pan met kokend water en kook ze in 5-10 minuten beetgaar.
Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
Snijd de asperges vervolgens op maat voor de bakvorm.
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi hier wat bloem over uit. Zo wordt de bodem straks niet te vochtig.
Snijd de peterselie en de helft van de dille fijn en verkruimel de feta.
Meng de crème fraîche met de helft van de fijngekruimelde feta en fijngesneden peterselie en dille. Breng op smaak met zout en peper.
Koken
Smeer het crème fraîche mengsel over het bladerdeeg en verdeel hier de asperges op.
Bak de taart 20 tot 30 minuten in de over gaar en goudbruin.
Kook de eieren in 7 minuten in een pannetje water.
Serveren
Haal de taart voorzichtig uit de bakvorm.
Leg de plakken gerookte zalm in roosjes over de taart.
Snijd de gekookte eitjes doormidden en leg ze op de taart.
Verdeel de overgebleven feta en dille over de taart en voeg ook de kappertjes hier aan toe.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.