stomen

Asperge tortilla

Serveer met een frisse salade

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Deze asperge tortilla is perfect voor bij de bbq omdat je hem van te voren al klaar kunt maken. Easy!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de witte asperges en snijd in grove stukken.

Snijd de rode ui in dunne ringen, leg ze in wat citroensap en laat staan.

Snijd de prei in halve maantjes.

Koken

Kook de krieltjes in de schil 15 minuten in water met een snufje zout.

Giet de krieltjes af een halveer ze wanneer ze afgekoeld zijn.

Kook de asperges kort beetgaar en laat ze uitlekken.

Zet een hapjespan op middelhoog vuur, verwarm de olijfolie en bak de krieltjes 10 minuten.

Voeg de prei toe en bak eventjes mee.

Verdeel de krieltjes gelijkmatig met de asperges in de pan en breng op smaak met zout en peper.

Klop de eieren los met de melk, breng op smaak met een theelepel kerrie en een flinke snuf zout en peper en giet het mengsel in de hapjespan.

Doe de deksel op de pan, draai het vuur omlaag en laat de tortilla ca. 10 minuten bakken tot het ei gestold is en de onderkant mooi bruin.

Serveren

Snijd de tortilla in punten en garneer met de ingelegde rode ui.