Receptinformatie
Deze asperge tortilla is perfect voor bij de bbq omdat je hem van te voren al klaar kunt maken. Easy!
Voorbereiding
Schil de witte asperges en snijd in grove stukken.
Snijd de rode ui in dunne ringen, leg ze in wat citroensap en laat staan.
Snijd de prei in halve maantjes.
Koken
Kook de krieltjes in de schil 15 minuten in water met een snufje zout.
Giet de krieltjes af een halveer ze wanneer ze afgekoeld zijn.
Kook de asperges kort beetgaar en laat ze uitlekken.
Zet een hapjespan op middelhoog vuur, verwarm de olijfolie en bak de krieltjes 10 minuten.
Voeg de prei toe en bak eventjes mee.
Verdeel de krieltjes gelijkmatig met de asperges in de pan en breng op smaak met zout en peper.
Klop de eieren los met de melk, breng op smaak met een theelepel kerrie en een flinke snuf zout en peper en giet het mengsel in de hapjespan.
Doe de deksel op de pan, draai het vuur omlaag en laat de tortilla ca. 10 minuten bakken tot het ei gestold is en de onderkant mooi bruin.
Serveren
Snijd de tortilla in punten en garneer met de ingelegde rode ui.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.