Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190˚C
Schil de asperges tweemaal rondom met een dunschiller, snijd het onderste stukje van 2 cm eraf. Snijd de rest van de asperges in stukjes van ± 6 cm. Kook ze in een pan met kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
Vet een quichevorm (ø 22 cm) in met wat zachte boter. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg, zorg dat ook de rand van de vorm bedekt is met deeg.
Koken
Klop de creme fraîche los met de eieren, de helft van de geraspte kaas en peterselie, maak het mengsel op smaak met wat foelie, versgemalen peper en zout en zet het even weg.
Vul de quiche met de goed uitgelekte aspergestukjes, schenk hier het room/eimengsel op en bestrooi het geheel tenslotte met de overgebleven geraspte kaas.
Bak de aspergequiche in het midden van de voorverwarmde oven in ± 35 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
TIP: Heb je nog wat spinazie in de koelkast. Voeg deze dan gerust toe.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.