Receptinformatie
Rauw, fris en gezond! Serveer asperges in hun puurste vorm als voorgerecht. Dit recept is jouw nieuwe favo alternatief op de klassieke carpaccio.
Voorbereiding
Schil de witte asperges en snijd de houterige uiteindes eraf.
Koken
Gebruik een mandoline of dunschiller om dunne linten van de asperges te snijden.
Marineer de asperge linten met een beetje citroensap en olijfolie, laat dit even rusten.
Meng de honing en de mosterd met 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap en wat peper en zout.
Bak de pijnboompitten kort goudbruin in een koekenpan.
Meng de rucola met een scheutje olijfolie en een theelepel citroensap.
Serveren
Schik de aspergelinten op vier borden.
Lepel het honingmosterd sausje over de asperges.
Strooi de pijnboompitten en Parmezaanse kaas eroverheen.
Serveer met de rucola en een partje citroen.
Zin in wat variatie? Serveer de carpaccio dan met met gebakken spekjes of stukjes gerookte zalm in plaats van pijnboompitjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.