Receptinformatie
Vlam die grill maar aan, er staan asperge burgers op het menu! Lekker fris met zelfgemaakte tzatziki. Perfect voor een zonnige dag.
Voorbereiding
Schil de witte asperges en snijd de houterige uiteinden weg.
Snijd de asperges in kleine stukjes.
Snipper de rode ui en snijd de peterselie fijn.
Verkruimel de feta in grove stukken.
Was de tomaat en snijd in dunne plakken.
Trek 4 bladeren sla van de kropsla los.
Snijd de knoflookteen fijn.
Koken
Kook de stukjes asperges beetgaar en dep ze droog in keukenpapier.
Meng de stukjes asperge met de bloem, het ei, de versnipperde rode ui, peterselie en verkruimelde feta. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.
Verdeel het mengsel tot 4 burgers.
Bak de burgers aan beide kanten goudbruin in olijfolie.
Rooster het pitabroodje in een tosti-ijzer of in een grillpan.
Voor de tzatziki: Rasp de komkommer en bestrooi met een beetje zout.
Knijp het meeste vocht uit de komkommerrasp.
Meng de rasp met de Griekse yoghurt en de fijngesneden teen knoflook.
Serveren
Vul het broodje met een blad kropsla, de burger, plakken tomaat en een rijkelijke hoeveelheid zelfgemaakte tzatziki.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.