Receptinformatie
Deze kruidensoep met rijst en linzen is ideaal als complete maaltijd. De munt en koriander geven de soep zijn unieke smaak. In Perzië weten ze wel wat lekker eten is!
Voorbereiding
Breng de linzen in koud water aan de kook en laat ze ± 20 minuten koken.
Maak de prei schoon, snijd ze in dunne ringen, schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
Hak de uien fijn.
Koken
Voeg na 20 minuten koken, de rijst, bouillonblokjes, prei en knolselderij toe. Laat het geheel nog 15 minuten koken.
Fruit intussen de gesneden ui in wat boter samen met de verse muntblaadjes, voeg dit mengsel toe aan de soep en pureer het geheel met een staafmixer.
Maak de soep tenslotte af met fijngehakte peterselie en koriander.
Serveren
TIP: Met dit basisrecept kan heel eenvoudig gevarieerd worden met verse spinazie, yoghurt, tomaten of zelfs pruimen of gehaktballetjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.