stomen

Asch-e-sadeh: Perzische rijst-kruidensoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Bijgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Deze kruidensoep met rijst en linzen is ideaal als complete maaltijd. De munt en koriander geven de soep zijn unieke smaak. In Perzië weten ze wel wat lekker eten is!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Breng de linzen in koud water aan de kook en laat ze ± 20 minuten koken.

Maak de prei schoon, snijd ze in dunne ringen, schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.

Hak de uien fijn.

Koken

Voeg na 20 minuten koken, de rijst, bouillonblokjes, prei en knolselderij toe. Laat het geheel nog 15 minuten koken.

Fruit intussen de gesneden ui in wat boter samen met de verse muntblaadjes, voeg dit mengsel toe aan de soep en pureer het geheel met een staafmixer.

Maak de soep tenslotte af met fijngehakte peterselie en koriander.

Serveren

TIP: Met dit basisrecept kan heel eenvoudig gevarieerd worden met verse spinazie, yoghurt, tomaten of zelfs pruimen of gehaktballetjes.