Receptinformatie
Het ziet eruit als een Mexicaanse enchilada, maar het smaakt… naar appeltaart! Dit rolletje heeft alles: zachte appel, knapperige tortilla en romige karamel. Mmm… dat lust de hele familie wel!
Voorbereiding
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Koken
Smelt de boter in een ruime pan. Voeg de basterdsuiker toe en roer totdat deze volledig is opgenomen. Voeg de slagroom toe en blijf roeren totdat het een egaal mengsel is. Als de saus begint te bubbelen: laat ongeveer 5 minuten doorkoken en haal van het vuur af.
Doe de appelstukken en de 2 eetlepels suiker in een koekenpan. Voeg een scheutje water en 1 theelepel kaneel toe en laat ongeveer 10 minuten stoven op middelhoog vuur.
Als het water opgenomen is en het mengsel te droog wordt, voeg dan nog wat water toe. Stoof tot een grove compote.
Verdeel over elke tortilla wat appelcompote. Wat eventueel over is, is een lekker bijgerecht bij de maaltijd. Rol op en leg in een ovenschaal. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveren
Leg op elk bord een rolletje en snijd deze één keer doormidden. Schep wat karamelsaus over de rolletjes.
Lekker met een bolletje vanille-ijs erbij (en de saus die over is, smaakt morgen ook heerlijk met wat ijs!)
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.