Receptinformatie
Een lekkere taart met fruit van het seizoen! Deze rode bessen-appeltaart is heerlijk als feestelijk dessert na een etentje. Serveer er een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom bij.
Voorbereiding
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd in dunne plakjes.
Was de rode bessen en ris ze van de takjes.
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Bekleed een taart- of springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje boter.
Koken
Meng de zachte boter en 50 gram suiker (in een keukenmachine). Voeg het bakmeel en snuf zout toe en meng tot een kruimelig deeg. Klop het ei en meng dit goed door het deeg.
Pak het deeg in met vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven na 15 minuten wachttijd voor op 180 graden.
Los 100 gram suiker op in 3 eetlepels water en laat op middelhoog vuur zachtjes koken (beweeg de pan af en toe een beetje, maar niet roeren met een lepel!) tot een goudbruine karamel. Giet de karamel in de vorm (pas op, heet!)
Leg de appelplakjes dakpansgewijs in een waaier op de karamel. Verdeel de helft van de rode bessen over de appel.
Rol het deeg tot ongeveer de grootte van de vorm. Leg dit bovenop het fruit. Druk het aan de rand iets naar beneden langs de appel. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven (leg wat aluminiumfolie erop als hij te snel bruin wordt).
Serveren
Laat de taart na de baktijd ongeveer 20 minuten afkoelen in de vorm. Keer de taart vervolgens om op een platte schaal en verwijder voorzichtig het bakpapier. Laat verder afkoelen.
Verdeel de achtergehouden helft van de rode bessen over de taart. Garneer met poedersuiker.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.