Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Vet de vorm licht in met boter.
Bevochtig bevroren deeg licht met water, leg de plakjes op elkaar en laat ze ontdooien.
Rol het korst- of bladerdeeg uit tot een ronde lap, die iets groter is dan de vorm.
Bekleed de vorm met het deeg en knip of snijd het deeg een centimeter boven de rand af. Prik met een vork op regelmatige afstand circa tien gaatjes in de deegbodem.
Beleg het deeg dakpansgewijs in een cirkel met de appelpartjes. Zet de vorm in de goed voorverwarmde oven.
Klop de eieren los met de honing of de suiker en de citroenrasp en voeg de crème fraîche of koksroom toe.
Koken
Verdeel na 25 minuten de pecannoten over en tussen de appelpartjes en schenk het crème fraîchemengsel eroverheen. Laat de taart in circa 10 minuten verder gaar worden.
De korst moet lichtbruin en het crème fraîchemengsel gestold zijn. De boven het mengsel uitkomende appelpartjes zijn mooi bruin van kleur.
Serveren
Bestrooi de enigszins afgekoelde taart met de pijnboompitten en garneer met blaadjes citroenmelisse.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.