Receptinformatie
Krokant bladerdeeg, amandelvulling en lekkere zoete appeltjes: dé ingrediënten voor een verrukkelijke appeltaart. Tien minuutjes voorbereiden en dan hoppa de oven in.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg (met bakpapier) uit over een ovenschaal en prik gaatjes in het deeg.
Roer de boter en basterdsuiker met een mixer zacht en romig, voeg het ei en het amandelpoeder toe en mix het geheel tot een zachte crème.
Schil de appels, snijd ze in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in schijfjes.
Smeer de amandelcrème over het bladerdeeg uit en beleg deze met rijtjes appelschijfjes.
Koken
Bak de appelplaattaart in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
Verwarm intussen de abrikozenjam met het citroensap.
Bestrijk de appelplaattaart uit de oven met de warme abrikozenjam.
Serveren
Snijd de appelplaattaart in stukken en leg ze op een mooie schaal.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.