Receptinformatie
Met deze oer-Hollandse appelbeignets maak jij de feestdagen extra feestelijk. Eet ze als nagerecht of heerlijk om uit te delen wanneer er bezoek over de vloer is!
Voorbereiding
Verwarm de olie in de friteuse op 220 °C.
Schil de appels en haal met een appelboor de klokhuizen eruit.
Snijd de appels in dikke plakken.
Doe de bloem, zout, suiker, vanillesuiker en kaneel in een kom.
Meng er de olie en de eieren doorheen en roer alles goed door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat.
Giet er vervolgens het bier doorheen meng het goed.
Dek de kom vervolgens af met een handdoek en laat het beslag een half uurtje rusten.
Koken
Wentel de appel plakken aan beide kanten door het beslag net voordat u ze in de friteuse doet.
Bak ze in zo'n 5-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze onder het bakken wel af en toe om zodat beide kanten bruin worden.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het serveren even met wat poedersuiker.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.