Receptinformatie
Deze crumble heeft een verrassende twist door het gebruik van appels én peren! Snel te maken en de oven doet de rest van het werk. Serveer het met crème fraîche of slagroom of een bolletje vanille ijs. Dit is pure comfort en verwennerij in elke hap!
Voorbereiding
Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd vervolgens het fruit in kleinere stukjes, bestrooi het vervolgens met de kaneel, koriander en wat versgemalen peper.
Rasp de schil van de citroen, strooi de citroenrasp over het fruit samen met 1 eetlepel citroensap. Verdeel het fruit over 4 met boter ingevette ovenschaaltjes.
Verwarm de oven voor op 190˚C
Maak de crumble door de gezeefde bloem samen met de suiker te mengen.
Snijd de ijskoude boter in kleine blokjes, meng ze door het bloem/suikermengsel en kneed het vervolgens tot een kruimelige massa.
Wrijf je handen tegen elkaar zodat er losse kruimels ontstaan.
Koken
Strooi de kruimels over het fruit in de ovenschaaltjes, bak de crumble in het midden van de voorverwarmde oven in ± 25 minuten goudbruin.
Serveren
Serveer de appel/peren crumble met bijvoorbeeld stijfgeslagen créme fraîche en slagroom of met roomijs.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.