stomen

Appel-peren crumble

Laat de oven het werk doen!

Receptinformatie

Gebak
4 personen
Bijgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Deze crumble heeft een verrassende twist door het gebruik van appels én peren! Snel te maken en de oven doet de rest van het werk. Serveer het met crème fraîche of slagroom of een bolletje vanille ijs. Dit is pure comfort en verwennerij in elke hap!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd vervolgens het fruit in kleinere stukjes, bestrooi het vervolgens met de kaneel, koriander en wat versgemalen peper.

Rasp de schil van de citroen, strooi de citroenrasp over het fruit samen met 1 eetlepel citroensap. Verdeel het fruit over 4 met boter ingevette ovenschaaltjes.

Verwarm de oven voor op 190˚C

Maak de crumble door de gezeefde bloem samen met de suiker te mengen.

Snijd de ijskoude boter in kleine blokjes, meng ze door het bloem/suikermengsel en kneed het vervolgens tot een kruimelige massa.

Wrijf je handen tegen elkaar zodat er losse kruimels ontstaan.

Koken

Strooi de kruimels over het fruit in de ovenschaaltjes, bak de crumble in het midden van de voorverwarmde oven in ± 25 minuten goudbruin.

Serveren

Serveer de appel/peren crumble met bijvoorbeeld stijfgeslagen créme fraîche en slagroom of met roomijs.