Receptinformatie
Geïnspireerd op de klassieke bowl die we kennen van ietwat ouderwetse verjaardagsfeestjes. Alleen is deze appel- met perenversie helemaal van deze tijd! Er is zelfs over voedselverspilling nagedacht: alles wat je nog op de fruitschaal hebt liggen kan er gewoon extra aan toegevoegd worden.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Schil de appels en de peren en snijd deze in blokjes.
Snijd de citroen in plakjes.
Koken
Voeg in een grote pan de appelsap, rozemarijn en de kardemom samen met het fruit toe.
Laat het vijf tot tien minuten zachtjes koken totdat het fruit iets zachter is maar niet uit elkaar valt.
Giet het mengsel over in een grote glazen kom.
Voeg als laatste de citroenplakjes en de cider toe.
Zet de schaal minstens een uur in de koelkast.
Serveren
Serveer de bowl met een pollepel en glazen erbij zodat je gasten zelf hun glas kunnen vullen. Kun jij lekker van je feestje genieten.
Tip: voor een alcoholvrije versie vervang je de cider voor een halve liter extra appelsap en een halve liter water.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.