Receptinformatie
Voorbereiding
Doe de bloem met 100 gram suiker en de eidooier in een kom.
Meng dit en voeg de in stukjes gesneden boter toe. Kneed tot een deeg ontstaat. Pak het deeg in aluminiumfolie en let het minstens 2 uur in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dikte van 4-5 mm met een doorsnede van 30cm. Bekleed hiermee de beboterte bodem en de rand van de springvorm (Ø 24 cm).
Prik de bodem met een vork op verschillende plaatsen in.
Roer de kwark uit met het puddingpoeder, de citroenrasp, de eieren en 100 gram suiker.
Sla de slagroom stijf en meng deze luchtig door de kwarkmassa. Verdeel dit over de deegbodem.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes in de kwarkmassa en strooi de overgebleven suiker en het kaneel erover.
Koken
Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven 190°C gedurende 70 minuten.
Laat de taart iets afkoelen, haal hem uit de vorm en bestrijk hem met warm gemaakte abrikozenjam (eventueel iets verdun met apricot brandy of water).

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.