Andijvie stamppotje van onze hero
Receptinformatie
Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze samen met 2 teentjes gepelde knoflook, stukje gember en zout in 20 minuten gaar.
Snipper de ui fijn. Borstel de kastanjechampignons schoon en halveer ze daarna.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 1 minuut. Schenk daarna de sojasaus erbij en roer goed door. Bak nog 1 minuutje door.
Haal de achterkant van de andijvie af. Snijd de andijvie in flinter dunne reepjes. Was de andijvie goed en laat heel goed uitleken. Evt. de slacentrifuge gebruiken, voor een overtollig water.
Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af. Schep ze terug in de pan en schenk er een scheutje melk bij en een klontje boter. Stamp de puree grof met een stamper. Als de puree nog iets te droog is, voeg je wat extra melk toe. Schep daarna ¾ van de champignons en ¾ van de andijvie erdoor. Proef en breng eventueel extra op smaak met sojasaus.
Serveer de stamppot op borden en garneer met de overgebleven andijvie en champignons.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.