Receptinformatie
Voorbereiding
Pel en snipper de ui fijn.
Schil de gemberwortel en rasp de gember fijn.
Maak de spruitjes schoon en halveer deze.
Koken
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui met de gemberwortel en kerriepoeder.
Verwarm de spruitjes ca. 2 minuten mee.
Voeg de kippenbouillon toe en laat de soep ca. 15-20 minuten met het deksel op de pan op zacht vuur koken tot de spruitjes gaar zijn.
Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Hak het amandelschaafsel en de koriander fijn en meng deze door de kaas tot amandeltopping.
Pureer de soep en breng deze op smaak met kookroom, zout en peper.
Serveren
Verdeel de amusesoep over 8 glaasjes en garneer elk glas met een lepel amandeltopping.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.