Receptinformatie
Voorbereiding
Maak het zandtaart- en biscuitdeeg volgens uw kookboek. Bak eerst het zandtaartdeeg in een grote rechthoekige vorm of de grootste maat springvorm op 170°C gedurende 30-40 minuten. Het gebak moet zandkleurig zijn.
Koken
Bak vervolgens in dezelfde vorm het biscuitdeeg op 160°C 30-40 minuten. De taart is gaar als het deeg veerkrachtig aanvoelt. U kunt ook 2 kant-en-klare deegbodems nemen.
Maak ondertussen de roomkwark door de gelatine in ruim water te weken. Splits de eieren. Roer de kwark uit met dooiers, de likeur, 50 g suiker en de citroenrasp.
Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de geweekte en goed uitgeknepen gelatine op (eerste de pan van het vuur halen). Voeg dit mengsel toe aan de kwarkmassa en roer het goed.
Sla zowel de eiwitten als de slagroom met de rest van de suiker stijf. Schep de eiwitten en de helft van de slagroom luchtig door de kwarkmassa.
Leg de afgekoelde plak zandtaart onder in de vorm, daarop de laag biscuitdeeg en daarop de helft van de lobbig geworden kwarkmassa. Laat dit opstijven in de koelkast. Was ondertussen de aardbeien voorzichtig en verwijder het kroontje. Snij de grote exemplaren doormidden.
Haal de taart uit de koelkast en leg de helft van de aardbeien op de kwark en dek ze af met de overige kwarkroom. Garneer de taart met de resterende aardbeien en slagroom.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.