Receptinformatie
Deze aardappelsalade is ideaal om te serveren bij de barbecue en veel gezonder dan de salades in de supermarkt. Zelf aardappelsalade maken was nog nooit zo leuk en lekker.
Voorbereiding
Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze met een snufje zout in 20 minuten gaar.
Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze direct in koud water schrikken, pel ze en snijd ze in stukjes.
Maak de knoflook en ui schoon en snijd ze heel fijn. Laat de augurken goed uitlekken en snijd ze in plakjes.
Giet de aardappelen af en snijd ze in ± 5 mm dikke plakjes.
Koken
Verhit de olie in een pan en bak de ui en de knoflook. Blus dit af met bouillon en voeg de mosterd toe. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Doe de mayonaise (kan ook vervangen worden door zure room) in een schaal en roer hier de afgekoelde mosterdsaus, augurken, eieren en aardappelen door.
Breng de aardappelsalade verder op smaak met versgemalen peper en zout en schep er tenslotte de fijngehakte platte peterselie door. Laat de salade nog 30 minuten afgedekt staan om door en door af te koelen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.