Receptinformatie
De coeur de boeuf is een tomaat wat zich uitstekend laat vullen. Maar wat doe je er in? Hier 3 lekkere vullingen voor in de tomaat, met of zonder vis.
Voorbereiding
Snijd een klein kapje mét kroontje van de Coeur de Boeuf tomaten en houd apart. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten uit de tomaten. Lees <a href="http://www.verseoogst.nl/blog/de-lekkerste-gevulde-tomaten/">hier</a> hoe je de tomaten kan uithollen.
Koken
<h3>Spicy Makreel:</h3> Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de komkommer en avocadovlees in blokjes van ½ cm. Snijd bieslook fijn. Meng de komkommer, avocado, makreel, bieslook en knoflook in een kom. Breng op smaak met peper, zout en wat rode peper. Vul de tomaten met het mengsel en leg de kapjes op de vulling, et voila!
<h3>Wicked Tuna:</h3> Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de komkommer en avocadovlees in blokjes van ½ cm. Snijd bieslook fijn. Meng de komkommer, avocado, tonijn, bieslook en knoflook in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Vul de tomaten met het mengsel en leg de kapjes op de vulling, et voila!
<h3>Vega:</h3> Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het avocadovlees in blokjes van ½ cm. Snijd bieslook fijn. Meng de avocado, bieslook en knoflook in een kom. Breng op smaak met peper, zout en wat druppels tabasco. Vul de tomaten met het mengsel en leg de kapjes op de vulling.
Serveren
Verdeel de tomaten en veldsla over de borden.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.