Het product van de week is de schorseneer. Lees hier de vijf weetjes die je moet weten over de ‘asperge van de winter’! Wist je bijvoorbeeld dat je ze beter eerst kunt koken en daarna pas hoeft te schillen?
Eerst koken, dan pas schillen
Borstel schorseneer voor gebruik onder stromend water schoon. Kook ze vervolgens in de schil gaar en laat ze in koud water schrikken. Stroop dan de schil eraf. Het is aan te raden om keukenhandschoenen te gebruiken bij het schillen, want er komt dan een kleverig sap vrij dat aan de handen blijft plakken. Snijd de schorseneer daarna in stukken.
Schorseneren zijn super gezond!
In schorseneer zit kalium, magnesium, calcium, fosfor en ijzer.
Schorseneren smaken als..
Asperges en artisjok! Schorseneren worden daarom ook wel 'winterasperge' genoemd. Hoewel je bij de asperge de stengel van de plant eet, eet je bij de schorseneer juist de wortel. Ook de smaak van een oester kun je er volgens velen in terugvinden.
Zo voorkom je dat schorseneren verkleuren
Na het schillen kleuren schorseneren al heel snel roodbruin. Door ze onder stromend water te schillen voorkom je dit. Je kunt de schorseneren ook in een laagje melk leggen om het verkleuren te voorkomen.
Schorseneren zijn super veelzijdig!
Schorseneren kun je koken, stoven en pureren, maar ook roosteren! Wil je schorseneren iets meer smaak meegeven tijdens het koken? Voeg dan een bouillon blokje aan het water toe. Je kunt schorseneer ook eens koud in een salade eten met partjes sinaasappel of net als asperges: met een gekookt ei en ham.