Appeltaart: als je moeder het kan moet jij het ook kunnen! Maar hoe kan het nou dat die van jou áltijd net iets te droog is, te nat, of dat ‘ie er gewoon niet uitziet? Daar hebben wij het antwoord op. Want deze tips gaan ervoor zorgen dat je moeder jouw appeltaartrecept wilt hebben. Komt ‘ie dan:
Tip twee
Té nat en melig hebben we gehad, maar hoe zorg je dat je appeltaart geen droge nasmaak heeft als ‘ie de oven uitkomt. Het begint bij het deeg: als dit te droog is, is je taart dit ook. Merk je dat dit bij jou gebeurt tijdens de voorbereiding? Voeg dan nog wat extra boter toe en als je een appeltaart met melk maakt, kun je hiervan ook wat extra toevoegen.
Is je deeg helemaal niet droog, maar eindig je toch altijd met die droge nasmaak? Dan bak je je taart waarschijnlijk te heet. Zorg dat je oven nooit warmer is dan 180 graden. Je kunt de oven beter iets lager zetten en de taart langer laten staan, dan weet je zeker dat ‘ie precies de goede structuur heeft.
En de laatste tip
En hoe zorg je nou dat je appeltaart er sowieso prachtig uitziet? Een beetje glans doet altijd wonderen. Dit doe je door een ei te klutsen en dit over de bovenkant van de taart te smeren. Of als je het écht lekker wilt maken: gebruik in plaats van ei, abrikozenjam. Believe us!
Nog meer handige baktips, bijvoorbeeld hoe je supersimpel met groente kunt bakken, vind je hier.