Knolselderij kun je ook eens als aardappelvervanger gebruiken een puree of stamppot! Knolselderij bevat namelijk minder calorieën en zetmeel! Probeer het eens met dit recept.

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij
  • 2 el citroensap
  • 2 el magere Crème fraîche
  • 2 el mosterd
  • 15 gr. boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • bieslook of peterselie

Bereiding knolselderij puree:

Schil en snijd de knolselderij in blokjes. Voeg ze in een pan met water en voeg het citroensap en een snuf zout toe. Kook de knolselderij in zo’n 20 minuten zacht. Giet af en laat de knolselderij uit lekken. Pureer de knolselderij en voeg de crème fraîche, mosterd, boter, nootmuskaat toe totdat het een romige puree wordt. Breng op smaak met peper en zout en strooi en naar wens nog wat bieslook of peterselie over.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar