Het is weer zomer! Tijd om de zomerse seizoensgroenten uit te lichten in deze blog. Lees hier alles wat je moet weten over onze sterren van het seizoen: doperwten, bramen, rode bes, broccoli, sla, kersen, bloemkool en de blauwe bes!

Doperwten

Doperwten zijn een echte zomergroente. Verse doperwten kun je scoren van half mei tot half juli. Waarom zijn die verse erwten dan zo speciaal? Nou, ze worden geplukt voordat ze helemaal rijp zijn, waardoor ze die heerlijke zoete smaak krijgen waar we dol op zijn. Daarnaast zijn erwten licht verteerbaar en goed voor je spijsvertering!

Courgetti met doperwten

Bramen

Bramen zijn gewoonweg heerlijk! Ze hebben een sappige en zoet/zure smaak. En weet je wat? Hoe groter de braam, hoe lekkerder hij smaakt! Natuurlijk kun je die bramen gewoon zo uit het vuistje snoepen, maar wist je dat bramen heel veelzijdig zijn? Voeg ze toe aan je salade, maak een heerlijke smoothie, of tover een geweldige mocktail op tafel!

Bramen smoothie

Rode bessen

Rode bessen zijn zuur tot zoetzuur van smaak en een lekkere toevoeging aan taarten, toetjes en als jam. Door de zure smaak zijn rode bessen ook heerlijk in hartige gerechten, zoals deze plaatpizza met kipfilet en bessen!

Zomerse plaattaart met bessen

Broccoli

Broccoli is perfect voor de zomermaanden. Het is een lichte en verfrissende groente, ideaal voor warmere dagen. Het zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. Bovendien is broccoli veelzijdig en gemakkelijk te bereiden. Je kunt het roosteren, stomen, grillen of rauw eten in salades. Je kan er ook heerlijke broccoliballetjes van maken voor een heerlijke zomerborrel!

Gezonde broccoli snackjes

Sla

We hoeven jou niet te vertellen dat sla super geschikt is voor een verfrissende zomerse salade. Maar wist je dat je sla ook kunt grillen? Verras je BBQ gasten met deze geroosterde romaine sla!

Geroosterde sla

Kersen

Mmmm....kersen! Nederlandse kersen zijn er vanaf half juni tot augustus. Een echt zomerfruit dus! Maak een lekkere smoothie, salade of gebruik het als kers op de taart ;)

Romige kersen milkshake

Bloemkool

Bloemkool saai? Nee joh! Zie hem meer als een blanco canvas dat je kunt omtoveren! Je kunt het grillen, stomen, roosteren of pureren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maak deze zomer deze mediteraanse bloemkoolrijst voor de ultieme zomer smaakbeleving.

Meditiraanse bloemkoolrijst

Blauwe bes

Is de blauwe bes jouw favoriete bes? Wij snappen wel waarom! Deze bes is niet alleen super gezond door de antioxidanten en vitamines. Maar ook super lekker! Heerlijk uit het vuistje, in een smoothie of door het pannenkoekenbeslag.

Smoothiebowl met blauwe bes
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar