Na het lezen van deze blog ben je gegarandeerd net zo fan knolselderij als De Hippe Vegetariër! Want wist je bijvoorbeeld dat je het blad van knolselderij ook kunt eten? En dat het een supergoeie vervanger is voor aardappel.
Lekker gezond!
Knolselderij is supergezond. Het zit bommetjevol vitamine C, wat belangrijk is voor je weerstand. Samen met de natuurlijke suikers en folaat die in deze knol zitten helpt vitamine C je energie op peil te houden. En er zit kalium in, wat weer kan bijdragen aan een gezonde bloeddruk. Wat een held hè?
Bewaren maar
Wist je dat je knolselderij tot drie weken op een koele (12-15°C), donkere en droge plaats kunt bewaren? En zelfs als 'ie aangesneden is bewaar deze knol een week in vershoudfolie in de koelkast.
Rauwe knolselderij kun je ook ook invriezen, moet je 'm eerst wel 2-4 minuten blancheren. Daarna is het, net als gare knolselderij, 12 maanden houdbaar in de diepvries (op minimaal -18°C).
Knolselderij in je stamppot
Doe knolselderij ook eens door je stamppot, puree of een ander gerecht waar je normaal aardappel zou gebruiken. Deze groene knol bevat minder calorieën, zetmeel en dus minder koolhydraten. Perfect wanneer je een Keto-dieet volgt of gewoon minder koolhydraten wilt eten.
Het blad?
Jazeker, het blad van knolselderij kun je ook eten. Oudere bladeren hebben vaak een bittere smaak, maar kunnen nog goed gebruikt worden in erwtensoep. Jonge bladeren zijn zachter en eet je zelfs gewoon als tussendoortje.
Wat kun je er eigenlijk niet mee?!
Knolselderij smaakt een beetje zoet. Het wordt vaak gebruikt voor in de erwtensoep, maar je kunt er nog veel meer mee! Stoof het eens met wat wortel erbij. Of verwerk dunne reepjes knolselderij in je salade met walnoten, appel en een dressing van yoghurtmayonaise. Bestrooi 'm met kaas en doe het in de oven, of verwerk het in blokjes door je tomatensoep.
Fan van knolselderij? Na het lezen van deze blog ook van aubergine!