Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie

Zelfgemaakte BBQ-saus

Geen last-minute cadeaustress dit jaar, we hebben hét vaderdagcadeau dat ook nog perfect is om samen met de kids te maken: zelfgemaakte BBQ-saus. Want liefde gaat door de maag, toch? Dan is het organiseren van de BBQ die erbij hoort ook een kleine moeite.

De sous-chef mag behalve helpen met de bereiding ook de knutselspullen uit de kast halen, want bij dit vaderdagrecept komt ook een hoop creativiteit kijken. Met de weckpot als canvas!

1
Recept

Wat heb je verder nodig?

500 gram romatomaten, 1 ui, 3 eetlepels stroop, 1eetlepel azijn, 1teen knoflook, 2 eetlepels tomatenketchup, olie, 1/2 theelepel chilipoeder en 1 theelepel paprikapoeder.

En dan de bereiding

  • Allereerst: de kids installeren voor het creatieve gedeelte. Zo kun jij ondertussen de ui en knoflook fijnsnijden en de tomaten grof.
  • Fruit vervolgens de ui in olie en voeg als dit glazig is de knoflook, chilipoeder, paprikapoeder toe. Fruit dit 1 minuut mee.
  • Voeg nu de tomaat, stroop, azijn en tomatenketchup toe. En wachten maar! De saus moet nu 20 -25 minuten inkoken op middelhoog vuur. Tegen de tijd dat de kids uitgeknutseld zijn kunnen ze mooi helpen als roer-chef.
  • Als laatste is het tijd om te pureren. Laat hierna alles goed afkoelen voordat je het in de weckpot giet.
  • Afversieren en jullie zijn klaar! In de koelkast is de saus ongeveer een week houdbaar.

Een papa die helemaal niet van BBQ’en houdt? Daar hebben we de allerlekkerste pannekoeken voor!