Wat is het verschil tussen een handpeer en een stoofpeer? En wat kan je eigenlijk het beste met het steeltje doen? 5 weetjes over Gieser Wildeman stoofperen vind je hier:
1. Twee soorten peren
Er bestaan twee soorten peren: handperen en stoofperen. Een stoofpeer is kleiner en harder dan een gewone handpeer. De Gieser Wildeman is een echte stoofpeer en dus alleen gekookt geschikt voor consumptie.
2. Koelen
De Gieser Wildeman stoofpeer kun je het beste bewaren bij een temperatuur van 1 - 4 C.
3. Rijpheid
Wil je testen of je Gieser Wildeman peren al rijp zijn, zodat je er stoofpeertjes mee kan maken? Druk dan het vruchtvlees vlak naast het steeltje zacht in. Als het vruchtvlees op deze plek iets meegeeft, is de vrucht rijp. Is het vruchtvlees op deze plek erg zacht, dan is de peer overrijp.
4. Steeltje
Het steeltje kun je tijdens het bereiden van de stoofpeer laten zitten, want deze geeft nog veel smaak af tijdens het koken.
5. Variatie
Stoofperen worden vaak als een heerlijk bijgerecht voor wild of rundvlees geserveerd. Voor een feestelijk effect kun je hele peertjes serveren. Maar je kunt van stoofpeertjes ook de lekkerste desserts maken of als compote serveren en verwerken in gebak.