De witte kool staat niet bij velen standaard op het menu. Terwijl de kool superveelzijdig én gezond is. De 5 tips die je moet weten over het product van deze week hebben we voor je op een rijtje gezet!

1. Bewaar kool

Bewaar witte kool op een koele, droge, liefst donkere plaats. Zo kun je de kool tot wel 2 weken bewaren! Wil je hem nog langer bewaren? Je kunt witte kool na 2 minuten blancheren ook invriezen.

2. Griepje op de loer?

Eet witte kool! Deze bevat namelijk o.a. vitamine C wat bijdraagt aan je dagelijkse weerstand!  Daarnaast is de kool rijk aan voedingsvezel, kalium en foliumzuur.

3. Zuurkool = witte kool

Wist je dat witte kool ook gebruikt wordt om zuurkool van te maken? Zelf zuurkool maken? Kijk dan hier.

4. Witte kool wordt ook wel ‘sluitkool’ genoemd

Sluitkool is de verzamelnaam voor rode, witte en groene kool. De kolen behoren net als andere koolgewassen, zoals bloemkool en spruitjes, tot de Brassicaceae-familie.

5. Veelzijdige kool

Je kunt de groente goed in stamppot of stoofschotels verwerken. Deze kool wordt ook gebruikt om zuurkool van te maken. Maar roerbak witte kool ook eens met ingrediënten als paprika, tomaat, sambal en ketjap. Of bak de kool gesneden mee in nasi of bami. Je kunt witte kool ook rauw verwerken in een salade met bijvoorbeeld wortel, suiker, citroensap en een yoghurt-mayonaisedressing.

 

Heb jij nog een goede tip over witte kool? Laat ‘m dan achter onder dit bericht!
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar