Het product van deze week is paksoi. Wij hebben de 5 tips die je moet weten over deze van oorsprong Aziatische bladgroente voor je op een rijtje gezet. Wist je bijvoorbeeld dat het een superslanke bladgroente is?

1. Familie van de Chinese koolPaksoi is een langwerpige, open bladkool die oorspronkelijk uit Azië komt. Paksoi is familie van Chinese kool en door Chinese emigranten is paksoi over de hele wereld verspreid.2. Superslanke groente!

Paksoi is een superslanke bladgroente, per 100 gram bevat hij slechts 14 calorieën!

3. 75% dagelijkse portie vitamine C

Zowel de stengels als de bladeren zitten boordevol vitamines en mineralen. Paksoi bevat vitamine A en bijna 75 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Paksoi bevat ook calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium.

4. Rauw ook lekker!

Eet paksoi eens rauw, bijvoorbeeld in een lekkere frisse salade met bieslook of in een stamppot met knoflook en ui.

5.Voeg later pas de bladeren toe

Als je de paksoi in stukken hebt gesneden kun je deze bijvoorbeeld koken of roebakken, zo’n 5 minuten. Hierdoor blijven de stelen lekker knapperig, voeg als laatste het gesneden blad toe.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar