Het product van deze week is paksoi. Wij hebben de 5 tips die je moet weten over deze van oorsprong Aziatische bladgroente voor je op een rijtje gezet. Wist je bijvoorbeeld dat het een superslanke bladgroente is?
Paksoi is een superslanke bladgroente, per 100 gram bevat hij slechts 14 calorieën!
3. 75% dagelijkse portie vitamine CZowel de stengels als de bladeren zitten boordevol vitamines en mineralen. Paksoi bevat vitamine A en bijna 75 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Paksoi bevat ook calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium.
4. Rauw ook lekker!
Eet paksoi eens rauw, bijvoorbeeld in een lekkere frisse salade met bieslook of in een stamppot met knoflook en ui.
5.Voeg later pas de bladeren toe
Als je de paksoi in stukken hebt gesneden kun je deze bijvoorbeeld koken of roebakken, zo’n 5 minuten. Hierdoor blijven de stelen lekker knapperig, voeg als laatste het gesneden blad toe.