De Chinese kool kent zijn oorsprong in het Noorden van China, maar wordt tegenwoordig ook ‘gewoon’ in de Hollandse kassen geteeld. De 5 tips die je moet weten over het product van deze week Chinese kool hebben we voor je op een rijtje gezet!

1. Chinese kool is supergezond!

Chinese kool bevat niet alleen veel vitamine C, maar ook relatief veel kalk en ijzer.

2. Chinese kool invriezen

Krijg jij zo’n grote Chinese kool niet in 1 keer op? Geen probleem! Halveer de krop in de lengte, dek de snijvlakken af met huishoudfolie en bewaar het in de koelkast. Geblancheerde Chinese kool (minimaal 2 minuten) kun je in een goed gesloten plastic zak tot 12 maanden bewaren in de diepvries (bij minimaal -18°C).

3.Enigszins zoet van smaak

Chinese kool is knapperig van structuur en heeft een enigszins zoete smaak. Kenmerkend van Chinese kool is dat deze bladgroente, net als paksoi, de uitgesproken koolsmaak mist.

4. Ook wel Pe-tsai genoemd

De kool, die ook wel Pe-tsai wordt genoemd, komt van oorsprong uit Noord-China en is in de loop van de vorige eeuw in Nederland terecht gekomen. Tegenwoordig wordt de kool gewoon in Nederland geteeld. Er zijn twee typen: het granaattype, een langwerpige kool met stugge bladeren en het zachtere Japanse type, een korte, brede kool.

5. Superveelzijdig!

Gestoofd, gekookt of geroerbakt is Chinese kool ook erg lekker. Of combineer de kool met andere groenten als tomaat, ui, paprika, prei en champignons. Maar verwerk de groente ook eens in een in een bami- of nasischotel of serveer de kool met gesmolten oude kaas of brie. Je kunt Chinese kool ook smoren en met andere groenten als bijgerecht serveren. Bereid eens deze pittige biefstukpuntjes met Chinese rauwkostsalade of maak eens zelf een heerlijke  soto ajam!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar