Kwaliteit
Bij ons staat de kwaliteit van onze sla en bloemkool voorop. De ervaring heeft ons geleerd dat er altijd vraag is naar kwaliteitsproducten. Met grote inzet en veel persoonlijke aandacht voor de teelt kunnen we onze producten een meerwaarde geven en kunnen we continu versheid garanderen. Zo zijn bijvoorbeeld veel slasoorten erg kwetsbaar en om toch de beste sla te kunnen garanderen oogsten we met de hand zodat de bladeren niet beschadigen. Daarna worden de sla gelijk gekoeld, zodat ze niets van hun versheid verliezen. Verder is ons bedrijf ook Global G.A.P. gecertificeerd
Kwaliteit staat voorop!
Teelt
Onze belangrijkste teeltsoorten zijn Lollo Rosso, Romaine sla, andijvie, bloemkool, spinazie en jumbosla. We telen de slasoorten zowel onder glas als in de volle grond, zodat we vanaf april tot en met begin december kunnen leveren. De mannen houden zich voornamelijk bezig met de teeltverzorging van de gewassen en het klantcontact, terwijl de vrouwen helpen met de oogst.
Van de 9 hectare die wij bezitten, wordt op 5 hectare Romaine sla geoogst en in de zomer is het echt onze hoofdteelt. We beginnen in de eerste week van mei met het oogsten van deze sla en dit duurt tot uiterlijk 20 oktober.
Waarom die netten daar liggen? Niet alleen mensen zijn dol op Romaine sla, de houtduiven hier in Prinsenbeek zijn ook gek op de zoete, knapperige smaak. Zelfs wanneer we de sla tussen de andijvie planten, weten ze er Romaine sla ertussenuit te halen. De netten houden de duiven op afstand, zodat we de mooiste sla kunnen leveren.
De romaine sla is een hele lekkere zoete en knapperige sla, waarvan wij vinden dat iedereen het een keer moet proberen. In veel kookprogramma’s zien wij de sla al regelmatig voorbijkomen. Het wordt vooral gebruikt als basis voor salades of de sla wordt soms ook gegrilld. Wij zelf eten de romaine sla het liefst rauw. Hoe knapperiger, hoe verser. Daarom raden wij ook aan om de romaine sla niet te lang te bewaren, maar lekker vers te eten.