
Boerenkool heeft een heldergroene kleur en een brede kroesrand aan de bladeren. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter.

Boerenkool heeft een heldergroene kleur en een brede kroesrand aan de bladeren. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter.
Bij aankoop hoort verse boerenkool een jong, knapperig en vers blad te hebben en een mooie donkere kleur. Koop geen geel, verwelkt, beschadigd of rot blad.
Er zijn ook biologisch geteelde variëteiten verkrijgbaar.
Boerenkool is het hele jaar verkrijgbaar.
De grootste aanvoer van Nederlandse boerenkool vindt plaats van september tot en met maart.
Gesneden en voorverpakte boerenkool is in de koelkast zo’n 5-7 dagen houdbaar.
Bij een verse boerenkool breek je de bladeren van de steel en snijd je dikke stelen van het blad af. Was ze vervolgens in ruim water. Gesneden en voorverpakte boerenkool kun je zo gebruiken.
Heeft het nog niet gevroren? Zet de verse boerenkool dan een tijdje in zout water. Je kunt boerenkool ook invriezen. Na ca. 3 minuten blancheren kun je boerenkool in een goed gesloten plastic zak tot 12 maanden bewaren in de diepvries (minimaal -18°C).
Boerenkool is heerlijk in pasta!Verse boerenkool heeft een heldergroene kleur en een brede kroesrand aan de bladeren. Tegenwoordig wordt boerenkool bijna alleen nog maar gesneden en voorverpakt aangeboden.
De Fransen noemen deze groene koolsoort ‘chou frisee’, wat ‘kool met krulletjes’ betekent.
Coolwrap teler
Boerenkool teler
Andijvie teler
Spruiten teler
Spitskool-, sla- en boerenkoolteler