
De appel is verreweg de belangrijkste fruitsoort van het noordelijk halfrond en wordt in toenemende mate ook verbouwd op het zuidelijk halfrond. Ook wat het aantal rassen betreft staat de appel zeer hoog op de wereldranglijst.
De appel is verreweg de belangrijkste fruitsoort van het noordelijk halfrond en wordt in toenemende mate ook verbouwd op het zuidelijk halfrond. Ook wat het aantal rassen betreft staat de appel zeer hoog op de wereldranglijst.
Een goede appel moet er gaaf uitzien, is stevig en onbeschadigd. Appels zijn erg stootgevoelig. Stoten of butsen veroorzaken beurse plekken. Behandel appels dan ook voorzichtig.
Nederlandse appels zijn van september tot juni verkrijgbaar.
Appel is het hele jaar verkrijgbaar.
Appel is het hele jaar verkrijgbaar uit Nederland.
Appels zijn na aankoop circa 2 weken houdbaar. Bewaar appels op een koele, donkere plaats.
Bij voorkeur in de koelkast, daar blijven ze tot wel 4 weken goed. Appels die op de fruitschaal liggen worden snel overrijp en doordat ze veel ethyleen produceren beïnvloeden ze bovendien het overige fruit op de fruitschaal nadelig.
Was de appel, verwijder het klokhuis en schil de appel indien gewenst. Appels verkleuren na het schillen snel. Voeg citroensap toe om bruinverkleuring te voorkomen.
Lekker door de muesli!Als cultuurvrucht is de appel al heel lang bekend, langer waarschijnlijk dan de peer. Dat valt onder andere af te leiden uit vondsten in Italië en Zwitserland, waar bij prehistorische paalwoningen resten zijn gevonden van gekweekte appels.
Deze moeten al zo'n 4500 jaar geleden zijn geteeld. Over de wilde voorouders van de moderne appel bestaat enige onzekerheid. Waarschijnlijk heeft de Europese wilde appel als stamsoort niet zo'n grote rol gespeeld. Een grote rol zou wel zijn weggelegd voor de Astrakanappel uit Siberië en Noord-China.
Ze zijn niet alleen lekker, maar appels bevatten veel voedingsvezels en natuurlijke suikers. Voedingsvezels zorgen voor een goede spijsvertering. Ze helpen ook bij de opname van andere belangrijke voedingsstoffen. De natuurlijke suikers in appels worden langzamer opgenomen dan gewone suiker. Daardoor geven ze langer energie. Daarnaast bevat de appel relatief veel vocht. Daarom bewaren we al eeuwen een appeltje voor de dorst.
Peer teler
Appel teler
Appel teler
Appel teler
Appel teler
Appel teler
Appel teler
Peer teler
Appelteler
Appel teler
Appel teler
Appel & Peer teler
Appel & Peer teler
Peer teler
Peer teler
Peer teler
Appel teler
Peer teler
Appel teler
Peer teler
Appel teler
Kersteler
Peer teler
Appel teler
Appel teler
Appel teler
Peer teler
Appel teler
Aardbei teler
Appel teler
Appel teler
Appel teler
Appel teler
Peer teler
Appel teler
Peer teler
Peer teler
Appel en peer teler
Peer teler
Appel en peer teler
Appel teler
Appel teler
Appels en peren teler
Peer teler
Peer teler
Peer teler
Peer teler
Fruitteler
Peer teler
Kersenteler
Pruim teler
Appel teler
Peer teler
Appel teler
Appels- en perenteler
Peer teler
Appel teler
Appel teler
Peer teler
Peerteler
Appel teler
appels- en perenteler
Appel en peer teler
Perenteler
Appelteler
Appel & Peer teler
Appels en peren teler